Liviu Dragnea, preşedintele Partidului Social Democrat, a ajuns vineri, în jurul orei 09.40, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Liviu-Dragnea-la-sediul-PSD-15.02-3

Dragnea urmează să afle verdictul final din Dosarul Referendumul, dosar în care este acuzat de fraudarea alegerilor de la referendumul din 2012, organizat pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

La prima instanţă, Dragnea a fost condamnat la un an de închisoare, cu suspendare, dar liderul PSD solicită achitarea în acest dosar. Pe de o parte pentru că se consideră nevinovat, pe de altă parte pentru că o condamnare, chiar şi cu suspendare, ar atârna greu de picioarele lui Dragnea şi ar însemna în mod evident că este vinovat.

Înainte de a da ochii cu magistraţii, liderul PSD a ţinut să precizeze că “nu iau în considerare o pedeapsă cu executare, pentru că sunt nevinovat şi cred în dreptul românilor de a alege, de a vota”.

Completul de magistraţi din acest dosar este condus chiar de Livia Stanciu, şefa ÎCCJ, care la ultimele termene a audiat zeci de martori ale căror semnături ar fi fost falsificate pe listele electorale la Referendumul din 2012.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version