Ministerul Afacerilor Interne (MAI) precizează vineri, într-un comunicat de presă, că documentul prin care Cătălin Ioniţă a acceptat să fie șeful IGPR este autentic şi a fost semnat în prezenţa reprezentantului Direcţiei Resurse Umane a MAI.

Cătălin Ioniță
“Referitor la raportul prin care chestorul Cătălin Ioniţă, directorul general al Direcţiei Generale Anticorupţie, îşi exprimă acordul pentru a fi împuternicit în funcţia de inspector general, cu rang de secretar de stat, al Inspectoratului General al Poliţiei Române, facem următoarele precizări: Documentul care a fost prezentat în spaţiul public este autentic şi a fost semnat la data de 9 ianuarie 2018, în prezenţa reprezentantului Direcţiei Generale Management Resurse Umane a Ministerului Afacerilor Interne.
Raportul face parte din pachetul de documente care privesc propunerea de eliberare a domnului chestor şef de poliţie Bogdan Despescu din funcţia de inspector general al IGPR şi împuternicirea domnului chestor Cătălin Ioniţă în această funcţie pentru o perioadă de şase luni. Acesta a fost înregistrat la MAI şi la Registratura Guvernului în data de 9 ianuarie 2018″, se arată în comunicatul MAI.

Comunicatul vine după ce joi seară premierul Tudose a acuzat-o pe Carmen Dan, ministrul Internelor, că l-a mințit, deoarece el l-a sunat pe Ioniță să-l întrebe dacă a acceptat funcția, iar acesta i-a spus că a refuzat-o.

Totodată, comunicatul MAI vine după ce șeful Poliției Române, Bogdan Despescu, i-a înmânat premierului vineri la prânz, mai devreme cu 4 zile, raportul solicitat de acesta pe tema polițistului pedofil. 

Scandalul declanşat de cazul poliţistului pedofil atinge, astfel, noi cote.

author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version