ORIBIL – INCALIFICABIL – INUMAN

Într-o intervenţie avută duminică, la postul de televiziune Digi 24, Dragoş Pîslaru, ministrul Muncii, a făcut o serie de afirmaţii extrem de grave.

dragos pislaru 1

Comentând situaţia tinerilor ţinuţi sclavi în Berevoieşti, Pîslaru a ţinut să precizeze că există cazuri în care mai mulţi angajaţi ai unor instituţii ale statului sunt bănuiţi de proxenetism şi trafic de persoane.

“Din păcate am încă nişte cazuri în zona de sud-est a ţării unde există suspiciuni de trafic cu persoane şi prostituţie legat de instituţiile care găzduiesc copiii în numele statului, în acea parte. Informaţiile există. E vorba despre instituţii ale statului în care există suspiciunea că a fost trafic de copii. La tipul acesta de abuz nu ştiu dacă nu sunt şi altele. Dar, în general, tipul acesta de structură, în care se pot vedea nişte situaţii de captură a unor oameni într-un sistem local închistat eu cred că există şi în alte zone”, a precizat Dragos Pîslaru.

Ministrul Muncii a făcut aceste dezvăluiri într-un moment în care autorităţile vor să vadă cum a fost posibil ca zeci de persoane să fie ţinute în sclavie, timp de circa opt ani, fără ca cineva să ridice măcar vreun semn de întrebare. Şi vorbim despre o zonă, Berevoieşti, care se află la doar circa 82 de kilometri de Bucureşti.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version