Narcis Copcă, managerul Spitalului Sf. Maria, din Bucureşti, a ajuns, luni dimineaţa, la sediul DIICOT.

diicot 5

Copcă urmează să fie audiat după ce a depus o plângere penală de abuz în serviciu împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Anchetatorii vor să vadă dacă există motive întemeiate pentru a începe urmărirea penală pe numele lui Voiculescu.

S-a ajuns la această situaţie după ce Copcă şi Voiculescu au avut o dispută în legătură cu acreditarea Spitalului Sfânta Maria pentru efectuarea de operaţii de transplant pulmonar.

“Va trebui să ne lămurim privind plecarea organelor donate din România în străinătate prin intermediul unei organizaţii care, de fapt, era chemată, atenţie, să facă un audit neoficial la Spitalul Sfânta Maria, pentru a alege dintre două centre aflate în competiţie şi care doresc acreditarea de transplant pulmonar, în datele de 8 şi 9. Noi suntem acreditaţi, nu suntem în competiţie sau în conflict cu nicio altă clinică. Acest audit neoficial era făcut după zicala lupul păzeşte oile pentru că această entitate este cea care a preluat organele din România”, a declarat Narcis Copcă, la intrarea în sediul DIICOT.

Vlad Voiculescu ar fi spus că la Spitalul Sfânta Maria nu există condiţiile necesare pentru efectuarea unor operaţii de transplant pulmonar şi din această cauză s-a decis ca operaţiile să fie efectuate în străinătate, dar conducerea spitalului din Bucureşti neagă faptul că ar exista probleme.

Mai mult, Narcis Copcă îl acuză pe Voiculescu de faptul că “prin acţiunile sale a adus staff-ul Spitalului Sfânta Maria în imposibilitatea a-şi desfăşura obiectul de activitate pentru care a primit acreditare şi fonduri şi în imposibilitatea de a oferi servicii de transplant pulmonar pacienţilor în nevoie aflaţi pe listele de aşteptare”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version