Forţele Navale Române organizează, de vineri până pe 15 august, activităţi dedicate celei de-a 121-a aniversări a Zilei Marinei Române, la Constanţa, Bucureşti, Mangalia, Brăila, Tulcea şi Galaţi, a informat MApN.

La Constanţa, sâmbătă, de la ora 20,00, este organizat un concert itinerant al Muzicii Militare a Forţelor Navale, de la Piaţeta Cazino la Piaţeta Perla, pe faleza din staţiunea Mamaia.

Luni, Ziua Recunoştinţei va fi marcată printr-o ceremonie militară şi religioasă care va avea loc, de la ora 8,30, la Monumentul “Crucea Marinarilor” de pe faleza din Constanţa. De la ora 10,00, în faţa Comandamentului Flotei va fi organizată o festivitate de conferire a unor embleme şi distincţii personalului militar şi civil care s-a remarcat în timpul anului de instruire.

Pe 15 august, marinarii militari vor prezenta, după o absenţă de patru ani, exerciţiul demonstrativ „Forţele Navale Române 2023″ pe scena maritimă din faţa Comandamentului Flotei. La finalul acestuia, navele şi aeronavele militare participante vor defila prin faţa publicului de pe faleza din faţa Comandamentului Flotei, după care va avea loc defilarea Gărzii de Onoare. Concomitent, pe mare vor defila veliere şi ambarcaţiuni civile, aeronave vor evolua în acrobaţii aeriene, iar pe uscat Muzica Militară a Forţelor Navale va susţine un mini-spectacol.

Seara se va încheia cu un mini-concert de piese din repertoriul marinăresc pe faleza Cazinoului din Constanţa, cu retragerea cu torţe a marinarilor şi cu un spectacol de artificii şi de drone. Retragerea cu torţe se va face, de la ora 20,00, pe traseul Cazino – Faleză – Comandamentul Flotei – Strada Remus Opreanu – Piaţa Ovidiu, unde Muzica Militară a Forţelor Navale îşi va continua reprezentaţia.

La ora 22,45, în Piaţa Ovidiu va avea loc un spectacol de artificii şi de drone.

În Bucureşti, vineri, între orele 20,00 şi 21,30, Muzica Militară a Forţelor Navale va susţine un spectacol itinerant pe traseul Piaţa Roma (Statuia Lupoaica) – Strada Lipscani (sediul Băncii Naţionale a României).

Pe 15 august, de la ora 9,00, va avea loc o ceremonie militară şi religioasă la Monumentul Eroilor Marinari din Parcul “Regele Mihai I” (Herăstrău) – zona debarcader.

La Mangalia, pe 14 august, începând cu ora 10,00, printr-o ceremonie militară şi religioasă organizată la Monumentul Marinarului şi constructorului naval, din Portul Turistic.

Pe 15 august, între orele 10,00 şi 13,00, Ziua Marinei Române va fi sărbătorită în Portul Turistic Mangalia, în prezenţa Zeului Neptun, prin exerciţii militare demonstrative, expoziţii de tehnică militară, jocuri şi concursuri marinăreşti. De la ora 21,00 va avea loc retragerea cu torţe.

La Brăila, militarii Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” vor depune, pe 14 august, coroane de flori în memoria eroilor marinari în cadrul unei ceremonii organizată în Portul Militar.

Ziua Marinei Române va fi sărbătorită pe 15 august, între orele 10,00 şi 13,00, pe faleză, prin exerciţii militare demonstrative, expoziţii de tehnică militară, jocuri şi concursuri marinăreşti, iar de la ora 20,30 marinarii se vor retrage cu torţe pe traseul Primărie – Grupul 329 Logistic Brăila.

La Tulcea, marinarii vor depune, pe 14 august, în Portul Militar, coroane de flori în memoria eroilor marinari. Ziua Marinei Române va fi pe 15 august, de la ora 10,00, pe faleză, prin exerciţii militare demonstrative, expoziţii de tehnică militară, jocuri şi concursuri marinăreşti.

La Galaţi, Ziua Marinei Române va fi sărbătorită pe 15 august, de la ora 14,00, pe faleză, printr-un exerciţiu naval prezentat de militarii Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu”. 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version