Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, măsurile decise în ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) pentru identificarea și prevenirea infecției cu noul coronavirus.

În primul rând, Guvernul va aloca resursele financiare pentru achiziționarea de echipamente.

Amintim că, în prezent, la aeroporturi nu există niciun termoscaner – care identifică persoanele cu febră -, iar  șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în MAI, Raed Arafat, a anunțat înaintea ședinței CSAT că se negociază achiziționarea a 10 astfel de aparate și abia la finalul acestei zile s-ar putea ști când vor fi cumpărate și când vor ajunge în România.

Iată declarația lui Iohannis:

„Am hotărât ca, pe lângă măsurile deja stabilite, să fie suplimentate măsurile de control, pentru identificarea potențialilor bolnavi cu afecțiuni respiratorii și prevenirea infecției cu noul coronavirus la punctele de frontieră terestră, maritimă, fluvială și aeriană.

Ministerul Sănătății va asigura personalul medical necesar în aceste puncte de trecere a frontierei, cu specialiști din cadrul direcțiilor de sănătate publică, inclusiv prin detașare din alte județe și unități sanitare.

La acest moment, nu avem confirmat niciun caz de infecție cu acest virus în România”, dar „nivelul de mobilizare trebuie să rămână ridicat, pentru că ne confruntăm cu o urgență medicală globală”.

Președintele a reluat apelul la calm și a criticat abordările unei părți a mass-media care, în unele cazuri, a fost „inutil de alarmistă, fapt care generează o stare de anxietate nedorită în rândul populației”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version