Pe modelul demiterii procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, prin demersurile ministrului Justiției, Tudorel Toader, liderul PSD Liviu Dragnea – condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare în primă instanță – i-a dat sarcină lui Teodor Meleșcanu, ministruld e Externe, să înceapă procedurile de rechemare din funcția de ambasador al României în SUA a fostului șef al SRI, George Maior, membru PSD.

Dragnea este supărat foc pe Maior că l-a demascat pe Rudolph Giuliani că este o persoană privată și nu a vorbit în numele președintelui american Donald Trump atunci când i-a cerut președintelui României, Klaus Iohannis, să-i amnistieze pe toți corupții condamnați penal în baza protocolului încheiat de SRI cu DNA. 

Sâmbătă, la finalul ședinței CExN desfășurate la Neptun, Dragnea a declarat:

“Nu s-a discutat despre nemulțumiri legate de ministrul de externe Meleșcanu. Dar s-a discutat ca premierul că îi ceară ministrului să pornească procedura de rechemare în țară a ambasadorului în SUA, George Maior. Cred că ar trebui rechemat, pentru că are multe explicații de dat legat de protocoale. Pozițiile pe care le-a avut depășesc statutul unui ambasador. Am vorbit cu domnul Meleșcanu să înceapă demersurile de rechemare a acestuia – procedura care este știută: ministru de Externe – prim-ministru – președinte (Klaus Iohannis – n.r.)”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version