De trei ore, în Piața Victoriei din București și în centrele marilor orașe – Cluj, Brașov, Pitești, Sibiu și Timișoara -, mii de oameni au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva lui Liviu Dragnea și a Guvernului PSD+ALDE cu UDMR în coadă.
UPDATE 22:00  Protestul din Piața Victoriei s-a încheiat. Cei mai mulți oameni au părăsit zona.

Motivul mitingurilor spontane – în Bucrești sunt circa 5.000 de oameni? Penalul Dragnea și ai lui vor să subjuge Justiția și să dea legi și ordonanțe în folos propriu pentru a scăpa de pușcărie după ce au furat miliarde de euro din averea statului.
Astfel câteva mii de primari și lideri politici din teritoriu – din toate partidele care s-au perindat la butoanele țării – vor scăpa de pușcărie și de returnat banii furați.

Printre manifestanți a apărut și scriitoarea Ana Blandiana. Manifestanții  scandează lozinci precum “Justiţie, nu corupţie!”.
Pe pancartele aduse de protestatari în faţa Guvernului se dezvăluie mesajele: “Iubirea de ţară în stradă se măsoară”, “PSD = Ciuma roşie”, “Demisia”, “Anul acesta la Bac sper să pice Guvernul”.
Manifestanţii flutură steaguri ale României, UE şi SUA şi suflă în vuvuzele. Unii dintre oamenii veniţi la protest sunt însoţiţi de copii.
Oamenii mai scandează “Demisia!”, “Anticipate!”, “Liviu Dragnea, să ajungi îmbrăcat în dungi!”.
Mai multi protestatari care i-au confruntat pe jandarmi au fost retinuti in timpul unei manifestatii spontane la care participa peste 15.000 de oameni, miercuri 20 iunie 2018, in Piata Victoriei din Bucuresti. ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO
Generalul Jandarm se explică!

Zilele acestea asistăm la o încercare de a configura noi şi noi polarităţi, între oameni şi instituţii, între generaţii, între copii şi părinţi. În mediul virtual sunt lansate cu multă lejeritate mesaje sau afirmaţii care incită explicit la violenţă, la ură şi la intoleranţă faţă de noi toţi, tot români de altfel. Suntem asaltaţi cu tot felul de ameninţări, deloc voalate, de atacuri viscerale împotriva unor oameni, care fac parte dintr-o instituţie a statului român şi a căror menire este de a asigura protecţia şi siguranţa tuturor!”, a transmis Jandarmeria Română, pe pagina oficială de Facebook.

author avatar
Mircea Popescu
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version