Cazul fostului deputat Cristian Boureanu, arestat preventiv pentru 30 de zile, sub acuzația de ultraj, continuă să facă vâlvă.

 

Acuzat că i-a înjurat pe polițiști și că l-a lovit pe unul dintre ei cu genunchiul sub centură, Boureanu susține că, de fapt, el este victima, că a fost hărțuit și provocat de oamenii legii, iar apoi lovit de unul dintre aceștia cu pumnul în plină figură.

Boureanu a suferit mai multe răni, iar marți a primit acceptul pentru a fi transferat la Polinica MAI, ca să efectueze un control amănunțit.

Carmen Dan, ministrul de Interne, a decis să intervină în această problemă. Carmen Dan consideră că polițistul care l-a lovit pe Boureanu a acționat corespunzător după ce fostul deputat ar fi inițiat conflictul fizic.

“Am observat că cel care a iniţiat agresiunea a fost domnul Boureanu, nu poliţistului. Poliţistul a reacţionat după ce a fost lovit. Dacă a procedat corect sau nu, sunt sigură că vor stabili anchetatorii. Pe de altă parte, sunt sigură că procurorul o să ia decizii înţelepte, iar măsura reţinerii nu a fost, din punctul meu de vedere, deloc o măsură întâmplătoare. Poliţistul este în stradă să aplice legea, nu să fie lovit, agresat”, a declarat ministrul de Interne.

Carmen Dan consideră că polițistul respectiv nu ar trebui penalizat pe motiv că “poliţistul a încercat să aibă un dialog cu domnul Boureanu. Aşa cum s-a constatat, nu a fost posibil şi domnul Boureanu a ales să lovească poliţistul. Poliţistul a reacţionat după ce a fost lovit. Este important să reţinem lucrul acesta. Sunt sigură că se va urmări cu atenţie dacă s-a respectat regulamentul, procedura”.

Mai mult, ministrul de Interne anunță că “în perioada următoare veţi vedea din ce în ce mai multe acţiuni ale poliţiştilor în trafic tocmai pentru că ne dorim ca cetăţenii şi participanţii la trafic să fie în siguranţă. Ne uităm la ceea ce se întâmplă pe stradă în ultima vreme şi la faptul că incidentele în trafic au crescut. Asta înseamnă că nu mai există un nivel ridicat al disciplinei în trafic şi poliţiştii rutieri trebuie să fie din ce în ce mai prezenţi în trafic”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version