Magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti l-au condamnat vineri la 15 ani de închisoare pe Nicuşor Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.

nicusor

Nicuşor Constantinescu a fost găsit vinovat de şase infracţiuni de abuz în serviciu, spălare a banilor şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Magistraţii i-au acordat mai multe pedepse cuprinse între 6 şi 12 ani de închisoare, iar în cele din urmă au decis să-l pedepsească la 12 ani de închisoare şi să-i acorde un spor de 3 ani de închisoare pentru celelalte pedepse, respectiv o pedeapsă totală de 15 ani de închisoare.

Decizia nu este definitivă, astfel că fostul preşedinte al CJ Constanţa o poate contesta.

Nicuşor Constantinescu a fost găsit vinovat în dosarul în care era acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie că a dat 30 de milioane de lei din bugetul CJ Constanţa pentru plantarea unor perdele forestiere, care nu au mai apărut în Constanţa, dar şi pentru alte proiecte care nu s-au mai realizat.

În urmă cu o lună, Nicuşor Constantinescu a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru abuzul în serviciu comis în dosarul Centrului Militar Zonal. În dosarul respectiv, Nicuşor Constantinescu a fost găsit vinovat că timp de patru ani nu a asigurat finanţarea necesară pentru Centrul Militar Zonal, activitatea acestuia fiind serios tulburată.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version