Direcția Național Anticorupție își caută un nou șef, după ce Laura Codruța Kovesi a fost îndepărtată din funcție, iar Anca Jurma a fost instalată ca interimar.

Înscrierile pentru concurs se pot face până luni, 23 iulie, însă tensiunea este atât de mare încât până miercuri seara nu se înscrisese nimeni.

Este greu și delicat să preiei o funcție ce a transformat-o pe Laura Codruța Kovesi într-o eroină națională pentru o parte a populației.

Însă Tudorel Toader, ministrul Justiției, nu dezarmează și anunță că se așteaptă ca bătălia să fie mai crâncenă decât a fost pentru DIICOT, unde Daniel Horodniceanu și Felix Bănilă au dus un duel umăr lângă umăr.

Pe de altă parte, joi dimineața, Toader a precizat din nou că membrii guvernului Dăncilă nu iau în calcul posibilitatea de a da o Ordonanță de amnistie și grațiere, deși tot mai multe voci spun că în cursul zilei de joi ar urma să se petreacă marea ‘minune’ care să scape de la închisoare multe nume grele în frunte cu Liviu Dragnea și Darius Vâlcov.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version