Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul a adoptat noile măsuri de relaxare / Fără mască pe stradă / O oră în plus la restaurante și magazine / Pot circula noaptea și cei nevaccinați / Restaurante deschise în noaptea de Crăciun și Revelion / Starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile, din 9 decembrie până pe 8 ianuarie 2022 / 

Breaking News:

Noi alerte de caniculă: 40 de grade la umbră în sudul țării, până duminică

Meteorologii au emis, joi, două noi alerte de caniculă și disconfort termic pentru aproape toată țara, valabile până duminică inclusiv.

Cod Galben: 29 iulie – 1 august

Valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă.

Temperaturile maxime la scara întregii țări se vor situa, în general, între 34 și 39 de grade la umbră, iar noaptea, local, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

Cod Portocaliu: 29 iulie – 1 august

Pe parcursul zilelor de joi, vineri, sâmbătă și duminică (29, 30, 31 iulie și 1 august), în județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ilfov, Municipiul București și în sudul județului Caraș-Severin, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 38 şi 40 de grade la umbră.

Valul de căldură va persista și la începutul săptămânii viitoare în regiunile sudice și sud-estice, unde disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat, informează Administrația Națională de Meteorologie.

11 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv