Laura Codruța Kovesi, șefa Direcției Naționale Anticorupție, trece prin momente extrem de dificile.

Pe lângă faptul că liderii PSD și ALDE o vor eliminată din funcție, Laura Codruța Kovesi are tot felul de probleme cu cei pe care i-a anchetat sau a căror anchetare a aprobat-o în trecut.

Ultimul nume pe lista celor care vor capul lui Kovesi este Ionel Tudosan, fost procuror DIICOT. Acesta a dat-o în judecată pe șefa DNA, dar și pe celebra procuroare Mihaiela Iorga, cea care și-a legat numele de mai multe dosare mari în calitate de procuror DNA.

Tudosan vrea despăgubiri uriașe de la cele două, după ce a primit decizie definitivă de achitare din partea magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție într-un dosar în care era acuzat de comiterea infracțiunii de complicitate la șantaj.

Tudosan a fost trimis în judecată în iunie 2015, în stare de libertate, alături de Marius Radu Vlădoianu, fost procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj.

Vlădoianu era acuzat de comiterea infracțiunilor de trafic de influență și șantaj.

Luni seara, la aproape trei ani de când s-a făcut trimiterea în judecată, Tudosan a fost achitat definitiv, iar Vlădoianu a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat doar de comiterea infracțiunii de trafic de influență.

Imediat după ce a primit vestea de achitare, Tudosan a anunțat că este pregătit să le dea în judecată pe Mihaiela Iorga și Laura Codruța Kovesi. Pentru că prima a instrumentat dosarul celor doi foști procurori, iar șefa DNA a avizat dosarul respectiv.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version