De ziua muncitorească, Regatului Norvegiei anunță că instituie măsura de control sistematic a persoanelor și documentelor de identitate și de călătorie pentru toate persoanele care intră în sau părăsesc spațiul Schengen prin punctele de frontieră norvegiene.

Ca să nu se lase cu acuzații de discriminare, de la 1 mai, controlul la intrarea și ieșirea din Regatul Norvegiei se aplică atât cetățenilor norvegieni, cât și tuturor cetățenilor străini, inclusiv cetățeni ai statelor membre UE și Spațiul Economic European.

Potrivit unui comunicat MAE transmis duminică AGERPRES, măsura a fost impusă ca urmare a evaluărilor de risc de securitate și se menține până când autoritățile norvegiene vor aprecia că nivelul pericolului amenințărilor teroriste va fi suficient de redus.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Norvegiei: +4722561237; +4722446951; +4722556832; +4722558227.

Pentru cei care știu să “patineze” pe NET, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor: https://www.politi.no/nyhet_16825.xhtml,

 http://oslo.mae.ro

și www.mae.ro

MAE le mai furnizează cetățenilor români care călătoresc în străinătate următoarea informație:

Au la dispoziție aplicația Călătorește în siguranță (disponibilă gratuit în ‘App Store’ și ‘Google Play’), care oferă informații și sfaturi de călătorie, precum și serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare ‘Un SMS îți poate salva viața!’.

Auroră boreală deasupra localităţii Nuorgam, la frontiere finlandezo-norvegiană

Norvegia nu este membră a Uniunii Europene, dar menține relații strânse cu aceasta, făcând parte din Spațiul Economic European și fiind asociată Acordului Schengen. În schimb, Norvegia are Aurora Boreală!

author avatar
Mircea Popescu
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version