Zeci de poliţişti din Buzău, coordonaţi de procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău, au efectuat miercuri mai multe descinderi.

sursa foto: romaniatv.net
sursa foto: romaniatv.net

Se efectuează în total 12 percheziţii domiciliare şi la firme de construcţii şi imobiliare, personajul principal al dosarului fiind afaceristul Florin Colescu, patronul Col Total.

Colescu şi ai lui sunt bănuiţi de evaziune fiscală, respectiv că în perioada 2012-2015 au călcat de mai multe ori pe bec. Dosarul a fost demarat după ce mai multe persoane au depus plângeri împotriva lui Colescu, acuzându-l de înşelăciune.

Concret, pe lângă acuzele că ar fi prejudiciat bugetul cu peste un milion de lei, din neevidenţierea în actele contabile ale veniturilor realizate, Colescu este acuzat şi că a prejudiciat mai multe persoane cu sute de mii de lei, promiţându-le locuinţe de care aceştia nu au mai beneficiat.

Procurorii susţin că “suspectul, proprietar al mai multor blocuri de apartamente în Buzău, începea construcţia imobilului, după care scotea la vânzare apartamentele şi încheia pre-contracte de vânzare, solicitând un avans sau chiar plata integrală în avans a locuinţei, cu promisiunea că ea va fi finalizată într-un termen scurt. Ulterior, aceeaşi locuinţă era vândută şi altor cumpărători. În acest fel, el făcea rost de bani pentru finalizarea construcţiei, care niciodată nu se termina în timpul stabilit. La final, unii clienţi ajungeau să fie înşelaţi şi să nu mai primească locuinţa promisă, ajungând în instanţă pentru că afaceristul nu le înapoia banii”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version