Guvernul a adoptat, marţi, o ordonanţă de urgenţă (OUG) prin care cartelelor prepay vor putea fi cumpărate doar cu buletinul începând de la 1 ianuarie 2020, iar actualii posesori de astfel de cartele vor avea la dispoziție 8 luni, până la 1 septembrie 2020, să se identifice.

“Începând cu data de 1 septembrie 2020, este interzisă furnizarea serviciilor de telefonie destinate publicului la puncte mobile, pentru care plata se face în avans, prin intermediul cartelelor SIM, ai căror utilizatori finali nu au pus la dispoziţia furnizorului datele de identificare. Deci, de la 1 septembrie 2020, nu se va mai putea vinde o cartelă SIM fără a fi prezentate datele de identificare ale utilizatorilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.

Modificarea a fost anunțată de premierul Viorica Dăncilă imediat după declanșarea scandalului de la Caracal.

În 2014, o Lege care viza identificarea utilizatorilor de cartele telefonice preplătite și a utilizatorilor de rețele Wi-Fi a fost declarată neconstituțională. Judecătorii Curții CCR au considerat atunci că modul în care sunt protejate datele personale ale utilizatorilor nu este unul suficient de sigur.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version