Plenul Parlamentului i-a desemnat, luni, pe noii șefi ai TVR și Radioului Public, precum și pe membrii Consiliilor de Administrație (CA) ale acestor instituții.

Președinte al C.A. al SRTv a fost ales Dan Turturică (propus de Guvern, adică de PNL), cu 249 de voturi „pentru”.

Președinte al C.A al SRR a fost ales Răzvan-Ioan Dincă (propus de PSD), cu 250 de voturi „pentru”.
 
Cine este Dan Turturică

Dan Turturică a debutat ca reporter în 1990, la săptămânalul „Expres”, condus de Cornel Nistorescu. A condus săptămânalul „Prezent” (2005-2006) și cotidianul “Evenimentul zilei” (2000-2005). Între 2006 și 2015 a fost redactorul șef al cotidianului „România liberă”, iar în 2015 – 2019 a fost redactor-sef al siteului digi24.ro. Dan Cristian Turturică a desfășurat activități și în domeniul televiziunii, el fiind unul dintre producătorii și prezentatorul emisiunii “Reporter Incognito”, difuzată între 2002 și 2004 de postul “Prima TV”. De asemenea, a moderat talk-show-urile “Prim Plan” (TVR) și “Arena Media” (Realitatea TV).

Cine este Răzvan Dincă

Răzvan-Ioan Dincă este absolvent (în 2001) al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” din București, secția regie de teatru. Primele succese profesionale sunt legate de Teatrul „George Ciprian” din Buzău, unde a fost mai întâi consultant artistic un an de zile (2001-2002), mai apoi director general preț de patru ani. Tot în această perioadă a fost Producător General și Director al primelor trei ediții ale Festivalului Internațional de Teatru „Gala Noilor Generații – Capul de…Regizor”. Consacrarea sa ca manager și ca director se produce odată cu câștigarea concursului pentru postul de director al Teatrului de Operetă „Ion Dacian” din București. Aici, în 2008, este Director cofondator și Manager de proiect al Festivalului Internațional de Artele Spectacolului Muzical „Viața e frumoasă!”, organizat anual în luna noiembrie de către Teatrul de Operetă.  În decembrie 2012, devine Directorul General al Operei Naționale București.

Noii membri CA ai SRTV și SRR

Parlamentul i-a numit, luni, și pe membrii CA ale Societăţii Române de Televiziune și Societăţii Române de Radiodifuziune.

Votul a fost secret cu bile asupra listelor de candidaţi. S-au înregistrat 380 de voturi „pentru” şi 14 împotrivă.

Astfel, din Consiliul de administraţie al SRTv vor face parte:

  • Georgică Severin, Lucian Ghimişi şi Anca Dindirică (propuşi de PSD), Radu Carp şi Mihai Firică (PNL), Valentin – Andrei Enescu (USR), Hajnalka Nagy-Debreczeni (UDMR), Dorothea Ionescu (AUR), Christel Ţopescu (propunerea Administraţiei Prezidenţiale), Dan Cristian Turturică (propunerea Guvernului), Dietlinde Dinesz şi Gabriela Luminiţa Iordănescu (propuneri ale angajaţilor), Borislav Velmirovici (din partea minorităţilor naţionale).

Membrii Consiliului de administraţie al SRR vor fi:

  • Ruxandra Săraru, Radu Herjeu şi Răzvan-Ioan Dincă (propuşi de PSD), Radu F. Alexandru şi Alexandra Bogdan (propuşi de PNL), Liviu Popescu (propus de USR), Annamaria Maria Bodoczi (propusă de UDMR), Dragoş Daniel Pătlăgeanu (propus de Administraţia Prezidenţială), Maria Ţoghină (propusă de Guvern), Oana Rusu şi Marius Dorian Tănase (reprezentanţi ai salariaţilor), Milan Manyura (minorităţi), Sorin Faur (propus de AUR).

Membrii celor două consilii de administraţie au depus jurământul în Parlament.

Aceştia sunt numiţi pe o perioadă de 4 ani.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version