Klaus Iohannis, președintele României, îi așteaptă luni la consultări pe liderii partidelor parlamentare înainte de a desemna noul premier al României.

Mihai Tudose este propunerea PSD pentru functia de premier

Profitând de faptul că majoritatea PSD-ALDE este mai șubredă ca oricând, celelalte partide vor să propună nume de premier. Însă în pole-position rămâne personajul impus de social-democrați.

Iar luni, după ședința Comitetului Executiv, liderii PSD au recunoscut că îl vor propune ca premier pe Mihai Tudose, ministru al Economiei în Guvernul Grindeanu.

De remarcat că Tudose, ajuns la 50 de ani, are cam toate “bubele” posibile și imposibile. Este un om afiliat Serviciului Român de Informații, după ce a absolvit Colegiul Superior de Securitate Națională, un master în Politici Economice Europene la Școala Națională de Studii Politice și Administrative și un doctorat la Academia Națională de Informații “Mihai Viteazu”.

Mai mult, Tudose s-a remarcat drept un apropiat al generalilor SRI care fac jocurile la nivel înalt și a fost acuzat că ar fi plagiat o lucrare de doctorat semnată de comisarul-șef Radu Andriciuc la Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza.

Nu în ultimul rând, cum puncta și Traian Băsescu, pe Tudose nu-l recomandă prestația ca ministru. Iar asta reiese inclusiv din raportul făcut de Darius Vâlcov la cererea sau cu aprobarea lui Liviu Dragnea.

Deși avea 19 măsuri de implementat, Tudose nu a reușit să implementeze nici măcar una în cele aproximativ șase luni de mandat și s-a ocupat parțial de două măsuri. De restul de 17 măsuri nici nu s-a atins.

Tudose a câștigat bătălia pentru nominalizarea PSD cu nume precum europarlamentarul Viorica Dăncilă, Mihai Fifor, Lia Olguța Vasilescu sau Florin Georgescu.

Rămâne de văzut dacă cei de la ALDE vor aproba și ei această propunere, dar în condițiile în care au promise aceleași mandate ca și în era Grindeanu, este greu de crezut că oamenii lui Tăriceanu vor crea probleme.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version