Duminică seara și în noaptea spre luni românii au protestat în 24 de localități față de noile restricții COVID instituite de Guvernul Cîțu, iar jandarmii au aplicat „până acum” 219 amenzi, în valoare totală de peste 99.000 de lei, informează, luni,  Jandarmeria Română.

Vor fi sancționate însă și alte persoane: „În continuare, vom analiza imaginile operative, pentru identificarea și sancționarea tuturor persoanelor care au încălcat legea”, potrivit unui comunicat.

Amenzile au fost date, în principal, pentru „nedeclararea manifestațiilor, desfășurarea acestora în intervalul de timp în care normele legale prevăd restricționarea circulației și permit deplasarea în afara locuinței pentru motive strict reglementate, precum și pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară”, se arată în comunicat.

În 7 dintre cele 24 de localități în care au avut loc manifestații publice, s-a depășit numărul maxim de participanți prevăzut de lege, respectiv 100 de persoane:

„Facem precizarea că, pe timpul stării de alertă, numărul maxim permis pentru participarea la adunări publice declarate este de 100 de persoane, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță sanitară”.

În București, Jandarmeria a dat 29 de amenzi, deocamdată, potrivit prefectului Capitalei, Alin Stoica.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version