Aflat de aproximativ un an în Serbia, unde s-a autoexilat după ce și-a pierdut imunitatea de parlamentar, controversatul afacerist Sebastian Ghiță ar putea apărea în fața instanțelor din România mai devreme decât și-au imaginat unii.

Ghiță este implicat în cinci dosare penale, dar se consideră nevinovat și susține că există o operațiune ca persoane importante să scape de el, pentru că eventualele sale dezvăluiri ar putea tulbura mult apele.

Ghiță a fugit din țară în decembrie 2016 și a fost capturat la Belgrad în aprilie anul trecut. A fost reținut și eliberat pe cauțiune, iar de aproximativ un an trăiește în capitala Serbiei, având interdicție să părăsească Belgradul.

Ghiță a încercat să dea câteva lovituri de la distanță, cu manta, prin intermediul unor interviuri acordate jurnalistului Ion Cristoiu, dar deocamdată marile sale dezvăluiri s-au dovedit a fi un mare fâs.

Iar Tudorel Toader, ministrul Justiției, a anunțat public, marți, că solicită oficial extrădarea lui Ghiță.

“Ministerul Justiției și instanțele naționale și-au îndeplinit obligațiile de transfer a tuturor documentelor necesare și a celor suplimentare solicitate”, a fost mesajul transmis de Tudorel Toader.

Ministrul Justiției a anunțat că va solicita oficial extrădarea lui Ghiță pe 26 martie, când se va întâlni cu ministrul de Justiție din Serbia și cu președintele Curții Constituționale din Serbia.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version