Joi, la nici 24 de ore distanță, a avut loc o nouă ședință a Comitetului Executiv al Partidului Social Democrat, după ce în ședința de miercuri seara s-a decis retragerea sprijinului politic pentru guvernul Grindeanu.

Cum însă premierul Sorin Grindeanu a anunțat că nu este dispus să demisioneze, șefii PSD s-au reunit din nou pentru a discuta modul în care se pot descotorosi cât mai repede de încă actualul premier.

Iar după câteva ore de dezbatere, liderii PSD au decis, oficial, excluderea din partid a lui Grindeanu. Social-democrații s-au legat de mai multe articole din Statutul PSD pentru a justifica decizia luată.

Mai mult, joi s-a decis ca, în cazul în care premierul Sorin Grindeanu nu acceptă să plece de unul singur, săptămâna viitoare să se depună o moțiune de cenzură pentru a forța eliminarea premierului din Palatul Victoria.

Deocamdată nu s-a stabilit numele noului premier care ar urma să fie propus președintelui Klaus Iohannis. Cert este că Grindeanu nu se dă dus și a anunțat, încă o dată, că vrea asigurări din partea președintelui Iohannis că viitorul premier va fi tot din rândul PSD.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version