Olguța Vasilescu a declarat miercuri, după ce Opoziția a votat în Camera Deputaților demiterea lui Liviu dragnea și a lui Florin iordache de la șefia acestui for, că PSD și ALDE au în continuare majoritate, dar că „foarte mulți miniștri sunt la Bruxelles” împreună cu premierul Viorica Dăncilă.


„Vă garantez că avem în continuare majoritate pentru a ne trece toate legile”, a spus fostul ministru al Muncii, remaniată de PSD dar pentru care președintele Klaus Iohannis a refuzat numirea la șefia Transporturilor, astfel că a rămas pe dinafară din Guvern.

Ea are un of din acest motiv, astfel că l-a acuzat pe șeful statului că el însuși a pus la cale demiterea lui Dragnea și Iordache de la conducerea Camerei.

Proba: Iordache i-a spus că un deputat PNL a venit la el și i-a dat telefonul să vorbească cu iohannis, dar el a refuzat.

„Domnului președinte de ședință, dl Iordache, i s-a solicitat de către un deputat PNL să se ridice de pe scaun pentru că și-a făcut treaba și să i-l dea la telefon pe dl Klaus Iohannis. Dl Iordache a refuzat să vorbească la telefon. De la dl Iordache știu”.

Olguța Vasilescu a acuzat că este „o încercare în forță”: “Acest stat paralel nu face altceva decât să ne aducă în postura de a nu avea un candidat viabil în campania electorală”.

Acțiune “coordonată” inclusiv de DNA

Ea a întrebat retoric de ce nu s-a cerut și revocarea lui Carmen Mihălcescu, și ea vicepreședinte din partea PSD a Camerei, care a fost chemată la DNA miercuri dimineață. 

„Este o coordonare între toate aceste forțe (…) Sunt și alte forțe în afara Parlamentului care au acționat la ceea ce s-a întâmplat în Cameră (…) Acest moment de astăzi a fost coordonat cu mai multe instituții printre care, iată, și DNA”, a reclamat Olguța. 

Despre situația de la Transporturi, ea a spus că în lipsa unei decizii a președintelui Klaus Iohannis, începând de joi activitatea Ministerului Transporturilor va fi blocată, deoarece au trecut 15 zile de la remanierea cerută de PSD.

Olguța a dat ca soluție Curtea Constituțională, dar acest demers – despre care nici măcar ea nu este sigură că va fi făcut de PSD – nu înseamnă „deblocarea situației”.

Întrebată când așteaptă o deblocare a situației, Lia Olguța Vasilescu a răspuns: „Nu mă întrebați pe mine cât de încet gândește președintele României”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version