O nouă zi plină la sediul din Bucureşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, unde miercuri au ajuns deputaţii Dan Motreanu şi Octavian Popa.

DNA

Cei doi nu au vrut să dea detalii despre dosarele în care au fost chemaţi pentru a fi audiaţi, dar există informaţii conform cărora ambii deputaţi trebuie să dea cu subsemnatul în dosarul în care personaj principal este Bogdan Olteanu, fostul viceguvernator al Băncii Naţionale a României.

Oficial, Motreanu şi Popa au fost chemaţi pentru a fi audiaţi ca martori. Dar procurorii DNA vor să stabilească cu exactitate rolul lor în schema prin care Olteanu a obţinut un milion de euro de la afaceristul Sorin Ovidiu Vîntu pentru a-l instala pe jurnalistul Liviu Mihaiu drept guvernator al Deltei Dunării.

Vă reamintim că în acest dosar Olteanu se află în arest la domiciliu, după ce a petrecut aproape o lună în arest preventiv. Mai mult, la un moment se spunea că în schemă a fost implicat şi Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, care ar fi încasat şi el un milion de euro de la Vîntu pentru a-şi aduce aportul la instalarea lui Mihaiu.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version