Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

BEC: Nicușor Dan a câștigat fotoliul de primar general al Capitalei cu 42,75% – rezultate parțiale (94,4%) / Gabriela Firea a obținut numai 38% dintre voturi / Pe locul 3 se află Traian Băsescu: 11% / 

Breaking News:
 

Orban: Cred că putem organiza alegerile locale fără a crește riscul de infectare

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri, la prezentarea în plenul Parlamentului a raportului privind măsurile sanitare pentru organizarea alegerilor locale, că acestea pot fi organizate fără a creşte riscul de transmitere a noului coronavirus. (Vezi document la finalul articolului)

„Cred că putem organiza alegerile fără a crește riscul de infectar. Cred că, în primul rând, cei care candidează sunt oameni care vor să conducă comunităţile locale şi trebuie să dea un exemplu către cetăţeni. Corectitudinea candidaţilor în campanie şi a susţinătorilor lor este foarte importantă şi de ei va depinde, în primul rând, modul în care se organizează alegerile şi mai ales capacitatea de a nu creşte riscul epidemiologic pe perioada alegerilor”, a spus Orban.

El a amintit că data de 27 septembrie pentru alegerile locale a fost hotărâtă de comun acord, în Parlament.

„Guvernul a făcut toate demersurile pentru organizarea în bune condiţii a alegerilor locale. Gândiţi-vă că mandatele aleşilor locali au fost prelungite odată. Noi considerăm că este important pentru democraţie, este important pentru comunităţile locale să-şi aleagă reprezentanţii legitimi şi tot efortul pe care-l facem este acela de a asigura cele mai bune condiţii de desfăşurare a campaniei electorale şi de organizare a procesului de votare efectiv. Autoritatea Electorală Permanentă împreună cu Ministerul Sănătăţii şi cu Ministerul de Interne dezbat, în momentul de faţă, setul de reguli care trebuie respectat pe parcursul campaniei electorale de către candidaţi şi de către susţinătorii candidaţilor”, a mai spus premierul.

Printre măsuri se va număra, cu siguranţă, purtarea măştii de protecţie, a asigurat el.

„Nu cred că tema coronavirusului trebuie să fie tema de campanie electorală”, a atras atenția Orban.

Download (DOC, 900KB)

1 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv