Jurnalistul Oreste Teodorescu a declarat luni, după circa o oră de audiere la sediul DIICOT Ploiești în dosarul “Droguri pentru VIP-uri”, că i-au fost arătate 4 fotografii “cu niște băieți pe care nu i-am văzut niciodată”.

sursă foto Adevărulro

Mai întâi, Oreste a amenințat că îi dă în judecată pe cei care au vehiculat informații “pe surse” din dosar: “Procurorul DIICOT, ofiţerul de la Poliţia Judiciară mi-au confirmat oficial şi îmi vor prezenta printr-o adresă oficială că ei nu au transmis nicio informaţie din acest dosar în spaţiul public. Pe mine mă interesează să aflu şi eu de ce (…) voi, colegii de breaslă, aţi colportat nişte minciuni menite să lezeze dreptul meu la imagine. Unu: că am fost la DIICOT împreună cu Raluca Bădulescu şi cu Răzvan Ciobanu, eu fiind în Delta Dunării, că mi-a fost percheziţionată casa de către mascaţi, că am cumpărat droguri de o mie de euro pentru consum propriu şi pentru a afla toate aceste informaţii eu am să mă adresez (…) în instanţă, dând în judecată pe absolut toţi cei care au transmis şi au multiplicat în spaţiul public o minciună menită să mă compromită. (…) Eu bănuiesc că altcineva, aflând că eu sunt chemat pe data de 12 în calitate de martor, a construit o poveste care este fantasmagorică, care îmi lezează dreptul meu la imagine şi pentru care ne vom întâlni în instanţă”.

Apoi, el a repetat de mai multe ori: “Am fost chemat prin citație pe data de 12 iulie în calitate de martie, n-am putut pentru că eu am fost într-o tabără înb Delta Dunării. Nu am absolut nicio legătură cu persoanele implicate în acest caz, nici cu persoanele, nici cu consumul, nici cu maneliştii, nici cu creatorii de modă. Nu am. Nu cumpăr, nu consum droguri nici de risc, nici de mare risc, nici de risc cotrolat. Cu excepţia lui Răzvan Ciobanu pe care l-am avut invitat la ‘Noaptea târziu’ cu Mircea Badea în 2000, nu cunosc personal niciuna dintre aceste persoane. (…) Participarea mea la acest caz a luat sfârșit odată cu prezentarea mea la DIICOT. Mi-au arătat 4 fotografii cu niște băieți pe care nu i-am văzut niciodată. (…) Tot ce am declarat în fața procurorilor v-am spus și dvs.”.

Oreste a mai spus că nu crede că este o simplă coincidență faptul că a fost chemat la DIICOT:

“Eu nu cred că sunt numai coincidențe; în mașina soției lui Rareș Bogdan intră doi infractori recidiviști, un alt coleg are deschis recent dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, iar eu sunt chemat ca martor și sunt transformat de către o parte a mediei într-un Pablo Escobar de Dâmbovița. (…) Mi se pare că suntem într-un război mediatic între cei care doresc ca România să fie stat de drept şi alţii care-şi doresc ca România să se transforme în penalistat. În lupta asta fiecare foloseşte ce muniţie crede de cuviinţă”.

El i-a transmis și un mesaj liderului PSD, pe care îl suspectează că se află la originea atacului lansat împotriva lui “de o anumită parte a presei”: “Dragnea &Comp., de mine n-ați scăpat!”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version