Despre Spitalul de Arşi din Bucureşti s-a scris foarte mult în ultimele luni, mai ales după ce tragedia din Colectiv a scos la iveală o serie întreagă de probleme care în mod normal arată condiţii de Ev Mediu.

sursa foto evz.ro
sursa foto evz.ro

S-a spus că pacienţii care ajung la Spitalul de Arşi se pot îmbolnăvi din cauza infecţiilor nosocomiale, iar în urmă cu câteva zile s-a descoperit că o pacientă a murit din cauza unei transfuzii greşite cu sânge.

Dar ultimele noutăţi arată condiţii de-a dreptul îngrozitoare. Unul dintre medicii de la Spitalul de Arşi a trimis presei un filmuleţ care arată cum pe o rană deschisă, aflată pe ceafa unui pacient, colcăie viermi. Viermi despre care se spune că ar fi larve de muşte.

Şi nu se pune problema ca de vină să fie pacientul, pentru că vorbim despre o persoană care a petrecut aproape două săptămâni în spitalul respectiv. Din păcate pacientul, care între timp a şi murit, s-a ales cu viermii respectivi tocmai din cauza condiţiilor precare din spital, unde în secţia ATI nu se găseşte un aparat de aer condiţionat, iar pentru aerisire nu se poate decât să se deschidă geamurile şi astfel se permite intrarea de muşte şi alte insecte dăunătoare.

Conform tolo.ro, şefii instituţiei ştiu cam ce se petrece în curtea lor, dar sunt deja resemnaţi în legătură cu şansele ca situaţia să se îmbunătăţească în viitorul apropiat.

Mai multe detalii despre caz şi teribilul filmuleţ găsiţi AICI.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version