Guvernul Dăncilă a adoptat marţi ordonanţa de urgenţă (OUG) privind majorarea alocaţiilor copiilor de la 84 la 150 de lei/lună, după ce Parlamentul a adoptat modificarea în acest sens a proiectului de Buget pe 2019, la propunerea deputatului liberal Robert Sigartău.

Măsura se va aplica însă abia după promulgarea de către președintele Klaus Iohannis a Legii Bugetului de stat pe 2019.

“Guvernul a adoptat prin ordonanţă de urgenţă majorarea alocaţiilor copiilor. (…) 300 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau până la 3 ani în cazul copiilor cu dizabilităţi, 150 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani, precum şi pentru tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani şi urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, organizate în condiţiile legii, până la terminarea acestor cursuri. De asemenea, alocaţia va fi de 300 de lei şi pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 18 ani în cazul celor cu dizabilităţi”, aanunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, la finalul şedinţei de Guvern.

”Guvernul îşi doreşte ca alocaţiile pentru copii să fie majorate cât mai rapid şi suntem pregătiţi pentru a fi majorate de la 1 martie, însă, în actul normativ a fost făcută precizarea expresă a faptului că actul normativ intră în vigoare începând cu data de 1 a lunii următoare intrării în vigoare a legii bugetului de stat pentru anul 2019″, a precizat el. 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version