Ședinţa de Guvern pentru adoptarea OUG pe Legile Justiţiei va avea loc luni la ora 9.00, înainte ca premierul Viorica Dăncilă să plece într-o deplasare externă în emiratele Arabe Unite și Kuweit.

Anunțul a fost făcut vineri, la Parlament, de ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu: “În principiu este anunţată această dată, urmează să fie confirmată”.

Întrebat dacă premierul Viorica Dăncilă va efectua săptămâna viitoare o deplasare externă, Meleșcanu a spus:

„Da, confirm. Va fi de o săptămână, este o deplasare în Turcia care va fi în ziua de luni, marţi şi miercuri vor fi Dubai şi Abu Dhabi în Emiratele Arabe Unite, după care se va merge în Kuweit”.

Din pachetul celor trei Legi ale Justiţiei, președintele Klaus Iohannis a promulgat două: Legea 304/2004 privind organizarea judiciară și Legea 317/2004 privind organizarea şi funcţionarea CSM.

În 25 septrembrie, CCR a respins și contestația șefului statului pe modificarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor. Astfel, urmează ca și acest act normativ să fie promulgat.

Surse politice spun că Guvernul Dăncilă va introduce în OUG numai două dintre cele 7 recomandări ale Comisiei de la Veneția.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, nu a vrut să divulge în ce constă modificările.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version