Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ:  Liderii Coaliției PNL-PSD-UDMR se întâlnesc din nou, după două săptămâni de la ultima ședință / Rotativa la guvernare, remanierea unor miniștri și rectificarea bugetară / 

Breaking News:
Dragoș Săvulescu, negociatorul vânzării Parcului Verdi către Primăria Capitalei - adică pe banii bucureștenilor -, a fugit din țară înainte de condamnarea definitivă la 5 ani și 6 luni de închisoare în dosarul lui Mazăre

Parcul Verdi! Firea, chemată în judecată pentru 50 de milioane de euro

Prefectul Capitalei, Sever Romulus Stana, a atacat la Tribunalul București Hotărârea Consiliului General al Municipiului București (CGMB) inițiată de primărița Gabriela Firea pentru cumpărarea din banii bucureștenilor a Parcului Verdi: 50 de milioane de euro pentru 4,6 hectare de teren, bani ce vor intra în buzunarele condamnatului penal Dragoș Săvulescu (5 ani și 6 luni, în dosarul Mazăre) – fugit din țară – și iranianului Saadati Sohi. “Oportunitatea” a fost votată inclusiv de consilierii PNL!

Dragoș Săvulescu

Hotărârea CGMB a fost adoptată în septembrie 2018, iar cel care anegociat tranzacția pentru vânzarea către Primăria Capitalei a celor 4,6 hectare de teren din Parcul Verdi este Dragoş Săvulescu, fost patron al Clubului de Fotbal Dinamo Bucureşti și reprezentant al tuturor proprietarilor de terenuri retrocedate.

Suma de vânzare se apropie de 50 de milioane de euro. Iniţial, expertul a evaluat terenul la o sumă de două ori mai mică – 26,4 milioane de euro, dar o lege aprobată acum cu puțin timp înainte ar fi dus la dublarea sumei.

Condamnat la 5 ani și 6 luni de închisoare, Dragoș Săvulescu a “tăiat-o” la Monte Carlo cu 50 de milioane de euro dați de Firea pe Parcul Verdi

Prefectura București a explicat într-un răspuns pentru G4Media.ro și motivul pentru care a atacat în instanță hotărârea: nerespectarea legislației. Dar, ca un făcut, demersul survine după izbucnirea războiului între liderul PSD, Liviu dragnea, și primărița “dizidentă” Gabriela Firea.

Mai precis, prefectul Bucureștiului a reclamat nerespectarea următoarelor acte legislative: Legea nr.255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, H.G. nr. 53/2011 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii 255/2010, Legea nr. 33 / 1994, Legea nr. 24/2007 privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor, Legea nr.52/2003 privind transparența decizională în administrația publică.

Dragoș Săvulescu, dat în urmărire internațională pentru condamnarea de 5 ani și 6 luni de închisoare

Saadathi Sohi Manoheher, fostul Patron Antrefrig, Budeanu Speranţa, mama lui Radu Budeanu, fondatorul CANCAN, şi Dragoş Emil Săvulescu sunt principalii beneficiari ai afacerii cu Primăria București. Ei deţin părți importante pe 6 din cele 7 suprafeţe de teren pe care Primăria Capitalei le cumpără în Parcul Verdi. Toate suprafeţele vândute primăriei au fost cumpărate de la foştii proprietari de către cei trei. Majoritatea contractelor de vânzare-cumpărare sunt încheiate la finalul anului trecut sau în acest an. Cele mai multe contrate sunt încheiate de Speranţa Budeanu.

Radu Budeanu este fondatorul ziarului Cancan. El este cercetat de DNA, începând din 2015, pentru trafic de influență și spălare de bani de către procurorii anticorupție. Pentru a fi cercetat sub control judiciar, Radu Budeanu a plătit o cauţiune de 2 milioane de lei. În acelaşi dosar, fostul ministru al Turismului, Elena Udrea – condamnată definitiv la 6 ani de închisoare cu executare și fugităîn Costa Rica -, este acuzată de luare de mită de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu. Budeanu ar fi intermediat transferul sumei de 5 milioane de dolari de la Buzăianu către Udrea, pentru a facilita derularea unui contract. Elena Udrea a fost trimisă în judecată în acest dosar la finalul anului 2017, dar ancheta împotriva lui Budeanu continuă şi în prezent.

Răspunsul integral al Prefecturii:

Referitor la solicitarea dvs. transmisă electronic Instituției Prefectului Municipiului București, în temeiul art. 3 din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, suntem în măsură să vă răspundem că Prefectul Municipiului București a formulat o cerere de chemare în judecată prin care a solicitat Tribunalului Municipiului București anularea H.C.G.M.B. nr. 573/06.09.2018 privind achiziționarea a 7 terenuri în suprafață de 46.088 m2 situate în București, str. Giuseppe Verdi nr. 2 și Gheorghe Țițeica nr. 143 -147, sector 2, Parcul Verdi. Motivele pentru care a fost promovată acțiunea în instanța de judecată sunt:

Nerespectarea prevederilor legale cu caracter special incidente în cauză, respectiv, Legea nr.255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes național, județean și local, H.G. nr. 53/2011 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes național, județean și local, Legea nr. 33 din 27 mai 1994 (republicată) privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, Legea nr. 24/2007(republicată) privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor, Legea nr.52/2003 privind transparența decizională în administrația publică.

Acțiunea în fața instanței de judecată face obiectul dosarului nr. 6527/3/2019, aflat pe rolul Tribunalului Municipiului București, Secția a II-a contencios administrativ și fiscal.

220 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv