Procurorii DNA Ploiești au descins, marți dimineață, la sediul Autorității Electorale Permanente (AEP), pentru a ridica mai multe documente într-un dosar ce vizează infracțiuni de corupție comise în perioada 2008-2015.

perchezitii, mascati

Totul se întâmplă cu mai puţin de o lună înainte de alegerile parlamentare, când toţi cei implicaţi direct se pregătesc să organizeze în cele mai mici detalii evenimentul.

UPDATE ora 14.00: Președintele AEP, Ana Maria Pătru, a fost ridicată de la o locuință din Voluntari și dusă la sediul DNA Ploiești, pentru audieri.

UPDATE ora 11.20: Soțul șefei AEP a încercat să fugă cu documente de la perchezițiile pe care le desfășoară anchetatorii la locuința celor doi din Râmnicu Vâlcea.

UPDATE ora 10.30: Una dintre percheziții este la casa președintei Autorității Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru (foto). Surse judiciare spun că ea este suspectă de spălare de bani și trafic de influență.

Comunicatul DNA este sec:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Ploiești efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciunea săvârșirii, în perioada 2008 -2015, a unor infracțiuni de corupție.

În cursul dimineții de 15 noiembrie 2016, ca urmare a autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 4 locații situate în municipiul București și județele Ilfov și Vâlcea, din care o locație se află în incinta unei instituții publice, restul la domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei „Vlad Țepeș”.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare“.

Însă surse judiciare spun că percheziţiile ar avea legătură cu alegerile prezidenţiale din 2009, când Traian Băsescu a obţinut al doilea mandat de preşedinte.

Amintim că procurorii DNA Ploiești au deschis un dosar de mită pentru alegeri – dosarul lui Vasile Blaga și Gheorghe Ștefan (Pinalti).

Dosarul AEP ar putea fi rezultatul denunțului unuia dintre acești inculpați.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version