Procurorii Direcției Naționale Anticorupție și zeci de mascați participă, luni, la mai multe percheziții efectuate în Cluj.

dna

UPDATE, 12.48: Deocamdată procurorii DNA nu au oferit detalii în legătură cu perchezițiile de la Primăria Cluj, dar ultimele informații arată că personajul principal al dosarului ar fi Anna Horvath, viceprimar din partea UDMR. Viceprimarul Gheorghe Surubaru a recunoscut vizita procurorilor din biroul Annei Horvath, același lucru făcându-l și președintele UDMR Cluj, Csomo Botond. Se analizează documente privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie, însă Botond a precizat că “cele mai multe dintre documente au fost predate la sediul din București al UDMR, iar de acolo la Autoritatea Electorală Permanentă”.

 

Mai multe persoane sunt suspectate de comiterea unor infracțiuni de corupție și a unor infracțiuni asimilate celor de corupție.

Se efectuează percheziții în nouă locații din Cluj, două locații situate în incinta aceleiași instituții publice, la domiciliile unor persoane fizice și la sediul unei persoane juridice.

Conform news.ro, procurorii DNA au ridicat mai multe documente de la sediul Direcției de Urbanism din incinta Primăriei Cluj și investighează posibilitatea ca mai mulți șefi sau foști șefi ai Direcției respective să fi comis fapte de corupție.

Deocamdată reprezentanții DNA nu au dorit să dea prea multe detalii despre acțiune, precizând că “în măsura în care se vor termina perchezițiile, vom comunica mai multe informații. Deocamdată este prea devereme. Sunt pecheziții, și orice fel de alte date ar putea afecta cursul perchezițiilor și al anchetei. Când o să avem undă verde de la procurori, vom putea oferi mai multe informații”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version