Zeci de polițiști de la Inspectoratul de Poliție Județean Brașov și procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov participă, joi, la 11 percheziții efectuate la societăți comerciale și domiciliile unor suspecți din Brașov și Cluj.

sursa foto: jurnalmm.ro

Este vorba despre administratorii unor firme care se ocupă cu comercializarea de materiale de construcții. Suspecții sunt bănuiți de comiterea unor infracțiuni de evaziune fiscală într-un dosar cu un prejudiciu de circa 7 milioane de lei.

Conform anchetatorilor, “la data de 30 martie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brașov, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, efectuează 11 percheziții la sediul a cinci societăți comerciale specializate în comerțul cu materiale de construcții, respectiv la domiciliile reprezentanților legali ai acestor societăți, în județele Brașov și Cluj. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii de către administratorii societăților respective a infracțiunii de evaziune fiscală, prin evidențierea în actele contabile de cheltuieli care nu au la baza operațiuni reale. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de aproximativ 7.000.000 de lei. La finalizarea perchezițiilor, opt persoane vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brașov, în vederea audierii”. 

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version