Zeci de polițiști din București și Giurgiu și procurori de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție participă, joi, la 17 percheziții efectuate în București, Ilfov, Giurgiu, Teleorman și Călărași.

sursa foto: romaniatv.net
sursa foto: romaniatv.net

Anchetatorii fac percheziții într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani. Din primele informații reiese că suspecții au păcălit statul cu aproximativ un milion de euro și au obținut alte peste două milioane de euro din acțiuni de spălare a banilor.

Procurorii de la PÎCCJ susțin că “din probele administrate până în acest moment a rezultat că, în perioada 2010 — 2013, a fost creat un mecanism infracțional în scopul fraudării bugetului de stat prin înregistrarea în evidențele contabile ale unei societăți comerciale din București a unor operațiuni fictive de achiziții mărfuri și servicii de la alte trei societăți comerciale cu comportament fiscal de tip fantomă. În vederea ascunderii originii ilicite a sumelor de bani provenite din săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, persoanele implicate au creat un circuit financiar, constând în transferul succesiv prin mai multe conturi bancare aparținând persoanelor fizice și juridice implicate, retragerea sumelor de bani în numerar și returnarea acestora către societatea plătitoare sub forma contravalorii unor livrări intracomunitare fictive către comercianți înregistrați în Bulgaria, fiind supusă acestui proces de spălare suma de 10.441.197 lei”.

Mai mulți suspecți urmează să fie aduși la audieri la sediul IPJ Giurgiu.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version