Zeci de polițiști de la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București și de la Direcția Operațiuni Speciale și procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București participă, marți dimineața, la 15 percheziții domiciliare efectuate în municipiul București și în județele Ilfov și Argeș.

Sunt vizate sediile unor firme care au afaceri cu piese auto și accesorii și domiciliile unor persoane suspectate de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.

Conform anchetatorilor, din cercetări a reieșit că, în perioada 2015–2016, persoanele bănuite ar fi înregistrat fictiv achiziţii de bunuri şi servicii în valoare de aproximativ 3.300.000 de lei, de la societăţi comerciale cu comportament de tip “fantomă”, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale.

Persoanele implicate vor fi conduse, pentru audieri, la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 5.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 700.000 de lei, suma supusă procesului de spălare a banilor fiind de 1.300.000 de lei.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version