Polițiștii au efectuat miercuri dimineața percheziții la Academia de Poliție în dosarul amenințării cu moartea a jurnalistei Emilia Șercan, care a dezvăluit în anchetele sale plagierea tezelor de doctorat la această instituție, după ce i-a demascat și pe plagiatorii de la Academia de Informații.

Principalul suspect este Bărbulescu George Adrian, ofițer de politie, angajat al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”.

El a fost prins de anchetatori în Slatina și va fi adus la București, cu mandat, pentru a fi audiat.
 
Prima reacție a Emiliei Șercan a fost postată pe pagina sa de Facebook:

“A fost identificată persoana care m-a amenințat cu moartea. Este un ofițer de poliție, angajat al Academiei de Poliție. Sunt într-o evidentă stare de consternare. Un ofițer de poliție, pus să apere legea, amenință cu moarte un ziarist de investigație. Este inimaginabil așa ceva! Sper că de data asta va exista puțină onoare prin structurile de conducere ale Academiei de Poliție”.

Ulterior, Șercan a spus, într-o intervenție telefonică la Digi 24, că faptul că s-a ajuns ca ea să fie amenințată de cineva care era angajat al Academiei de Poliție arată că investigațiile sale au fost cât se poate de corecte și “au lovit acolo un grup de interese foarte puternic consolidat, care era legat de acele plagiate”.

“Eu mă bucur că poliția a acționat atât de repede și văd că după o săptămână este identificat un suspect. Sper să se facă lumină cât mai repede. Eu nu am fost oficial anunțată. Aștept cu mare interes să aflu și eu cine este această persoană și să înțeleg legăturile cu Academia și interesele sale, dacă a acționat de unul singur sau dacă făcea parte dintr-un grup mai larg care avea interesul să mă facă să tac”, a mai afirmat jurnalista.
 
<span style=color ff0000><strong>Continuarea e cenzurată pentru a i proteja pe cei dragi mie Emilia Șercan<strong><span>

Mesajul de amenințare cu moartea, transmis pe telefon

Jurnalista Emilia Șercan a scris pe 17 aprilie, într-o postare pe Facebook, că a sesizat Poliția după ce a primit un mesaj de amenințare cu moartea, ”în contextul în care de trei săptămâni public în mod constant informații despre tezele de doctorat plagiate de la Academia de Poliție”.

Iată postarea integrală:

”Luni seara, la ora 21,05, am primit un mesaj de amenințare cu moartea. Mesajul vine în contextul în care de trei săptămâni public în mod constant informații despre tezele de doctorat plagiate de la Academia de Poliție, instituție aflată în subordinea Ministerului de Interne, iar alte materiale erau în pregătire. (…)

Am încercat să îmi explic de de am primit aceste amenințări: dezvăluirile legate despre Academia de Poliție, așa cum am scris în penultima mea anchetă publicată pe PressOne, riscă să lase instituția fără o bună parte dintre profesorii care au doctoratele susținute acolo și care, cel mai probabil, sunt și ele plagiate. Pentru un profesor, o teză de doctorat plagiată înseamnă încheierea carierei academice. Conținutul mesajului sugerează că amenințarea este legată de subiectele la care lucrez acum”.

Carmen Dan: DGPMB efectuează cercetările

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunțat că a „luat act de îngrijorarea exprimată în spaţiul public” referitoare la ameninţarea primită de jurnalista Emilia Şercan, iar poliţiştii efectuează o anchetă în acest caz.

„Îi asigur pe toţi cei interesaţi că Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a demarat cercetările în acest caz şi tratează cu responsabilitate ancheta”, a scris Carmen Dan pe contul său de Facebook.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version