Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea şi reprezentanţii Serviciului de Investigare a Fraudelor Vâlcea efectuează, joi dimineaţa, zeci de percheziţii în Vâlcea, Bucureşti, Gorj şi Mehedinţi.

819568668picture1

Oamenii legii investighează un dosar prin care CET Govora ar fi fost prejudiciată cu peste opt milioane de lei. Procurorii susţin că “din cercetări a reieşit că, în perioada 2015 — 2016, un agent economic, cu obiect de activitate producerea de energie electrică şi termică, ar fi evidenţiat în actele contabile cheltuieli nereale, în baza unor contracte de achiziţie a cărbunelui încheiate cu firme de profil. În documentele de însoţire a mărfii ar fi fost înscrise cantităţi mult mai mari decât cele achiziţionate în realitate. De asemenea, în înscrisuri ar fi fost evidenţiat cărbune de calitate superioară, în realitate, puterea calorică a cărbunelui achiziţionat fiind mult inferioară”.

De asemenea, oamenii legii investighează şi posibilitatea ca aceste acţiuni ilegale să fi consfiinţit intrarea în insolvenţă a CET Govora în luna mai.

Mai mulţi suspecţi urmează să fie duşi pentru audieri la sediul IPJ Vâlcea.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version