Procurorii Parchetului Curții de Apel București efectuează miercuri dimineață 14 percheziții la sediul central al CNADNR, Primăria și Prefectura Giurgiu, precum și la alte instituții publice și sedii de firme din Cluj și Giurgiu.

perchezitii 1

Sunt puse în aplicare 6 mandate de aducere, fiind vizați mai mulți funcționari din cadrul Prefecturii Giurgiu.

Printre suspecți se află inclusiv subprefectul de Giurgiu, motiv pentru care polițiștii au descins și la Prefectura și Primăria Giurgiu.

Anchetatorii au probe că s-au deturnat 2 milioane de lei în perioada 2015 – 2016 din amenzile rutiere și pentru neplata rovinietei.

Iată precizările Parchetului CAB:

“Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat faptul că funcționari din cadrul unei autorități administrativ-teritoriale locale au încheiat cu reprezentanții unor societăți comerciale un protocol având ca obiect încasarea on-line a contravalorii amenzilor aplicate la regimul rutier și pentru lipsa rovinietei, indiferent de domiciliul contravenientului, în numele și pe seama autorității administrativ-teritoriale în cauză, prin intermediul unei platforme on-line, în condițiile în care platforma utilizată nu era acreditată și autorizată de către instituțiile abilitate pentru desfășurarea acestei activități, în baza căreia, societatea comercială implicată ar fi primit un comision de 5% din valoarea totală a amenzilor încasate.

În acest mod, unitatea administrativ-teritorială care a încheiat protocolul ce face obiectul cercetărilor a încasat în perioada iunie 2015 — iulie 2016 suma de peste 2.270.000 lei, reprezentând contravaloarea amenzilor de circulație achitate on-line, fiind vătămate, astfel, drepturile și interesele celorlalte unități administrativ-teritoriale locale corespunzătoare domiciliului contravenientului sau locului de încasare, conform prevederilor legale în vigoare.

În cauza penală înregistrată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București se efectuează, în prezent, acte de cercetare specifice fazei de urmărire penală în rem, fiind emise de către procuror 6 mandate de aducere, în vederea asigurării prezenței la audieri a persoanelor implicate în activitatea infracțională.

Organele de urmărire penală beneficiază de sprijin din partea polițiștilor din cadrul I.G.P.R. – Direcția de Operațiuni Speciale, a Inspectoratului Județean de Poliție Cluj – S.I.C.E. și a inspectorilor din cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version