Poliţiştii de la Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, coordonaţi de procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, au dat iama, marţi dimineaţă, în firmele de construcţii din mai multe judeţe.

sursa foto: romaniatv.net
sursa foto romaniatvnet

Este vorba despre firme din Caraş Severin, Mehedinţi, Olt, Timiş şi Teleorman, iar 20 de suspecţi vor fi duşi la audieri.

Suspecţii sunt bănuiţi de evaziune fiscală şi de spălare de bani, prin care au prejudiciat bugetul statului cu peste 10 milioane de euro.

Concret, reprezentanţii firmelor de construcţii, majoritatea din Caraş Severin, sunt acuzaţi că au înregistrat în contabilitate facturi fiscale care atestau efectuarea unor tranzacţii comerciale fictive, în scopul diminuării obligaţiilor de plată către bugetul de stat.

Apoi, cu ajutorul administratorilor unor firme fantomă, au spălat banii reintroducându-i în circuitul legal prin transferuri bancare şi retrageri de numerar.

Procurorii de la Parchetul General precizează că bugetul de stat a fost prejudiciat cu peste 3 milioane de euro prin evaziune fiscală şi cu peste 7,5 milioane de euro prin spălare de bani.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version