Zeci de poliţişti din Mehedinţi, de la investigarea criminalităţii economice, şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale au efectuat, marţi, patru percheziţii în Strehaia.

sursa foto voceatransilvaniei.ro
sursa foto voceatransilvaniei.ro

Au fost vizate domiciliile a doi afacerişti, dar şi sediile societăţilor comerciale pe care cei doi le conduc. Cei doi afacerişti sunt bănuiţi de înşelăciune, respectiv că au prejudiciat o altă firmă, specializată în comercializarea materialelor de construcţii, cu peste 2,1 milioane lei.

Conform oamenilor legii, “din cercetări a reieşit faptul că, cei în cauză ar fi obţinut fonduri europene pentru implementarea unui proiect şi ar fi emis o filă CEC fără a avea disponibil în cont, inducând astfel în eroare o firmă, cu ocazia achiziţionării de materiale de contrucţii.

Partea vătămată ar fi fost asigurată de aceştia că, după primirea banilor pentru proiect, va avea în cont contravaloarea materialelor de construcţie, însă persoanele bănuite ar fi retras în totalitate sumele primite, imediat după intrarea în cont.

Totodată, una dintre societăţile administrate nu ar fi executat niciun fel de lucrări conform prevederilor contractuale, contractul fiind doar o interfaţă a societăţii beneficiare, cu scopul de a induce în eroare furnizorii reali de materiale şi a obţine finanţare pentru proiectul respectiv, poliţiştii stabilind că atât contractul de achiziţie de lucrări cât şi documentele de plată şi facturile emise în baza acestuia sunt fictive”.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Strehaia urmează să decidă măsura legală care se impune în cazul celor doi afacerişti acuzaţi de înşelăciune.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version