Zeci de polițiști de la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București participă, miercuri, la 20 de percheziții domiciliare efectuate în București, Ilfov, Teleorman și Argeș.

sursa foto: romaniatv.net
sursa foto: romaniatv.net

Oamenii legii urmăresc destructurarea unei grupări specializate în evaziune fiscală și spălare de bani, infracțiuni comise prin comerțul cu feroaliaje nobile și de masă precum ferocrom, ferosiliciu, feromolibden, etc.

Conform anchetatorilor, “din cercetări a reieșit că, în perioada 2010–2012, cei în cauză ar fi înfiinţat şi coordonat mai multe societăţi comerciale cu comportament de tip “fantomă”, efectuând tranzacţii cu feroaliaje nobile şi de masă achiziţionate din spaţiul intracomunitar, sustrăgându-se de la plata obligaţiilor fiscale”.

Se vorbește despre un prejudiciu de 16 milioane de lei, din neplata taxelor și impozitelor aferente, plus obținerea de către suspecți a circa 20 de milioane de lei din circuitul de spălare a banilor.

Suspecții vor fi duși pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice. De remarcat că polițiștii de la DGPMB sunt susținuți în acțiunile lor de cei de la Investigarea Criminalității Economice, dar și de reprezentanții Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version