Peste o sută de poliţişti de la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi Direcţia Operaţiuni Speciale şi procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti participă, joi, la 32 de percheziţii efectuate în Bucureşti, Ilfov, Prahova şi Brăila.

sursa foto: romaniatv.net
sursa foto: romaniatv.net

Activităţile se desfăşoară într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor.

Cei în cauză sunt bănuiţi că, în perioada 2010–2015, prin intermediul mai multor societăţi comerciale, ar fi înregistrat în evidenţele contabile şi ar fi declarat fiscal achiziţii fictive de europaleţi şi paleţi industriali de la firme de tip fantomă sau de la agenţi economici a căror identitate ar fi fost folosită fraudulos, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este estimat la 6.000.000 de lei, iar suma rezultată din circuitul de spălare a banilor este de aproximativ 16.000.000 de lei.

Suspecţii urmează să fie audiaţi la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul DGPMB.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version