Poliţiştii de la Serviciul de Poliţie Delta Dunării, cei de la IPJ Tulcea – Serviciul de Acţiuni Speciale, Serviciul Criminalistic şi DSVSA Tulcea au efectuat, joi, patru percheziţii la punctul de lucru deţinut de o societate comercială din Babadag şi la trei imobile deţinute de un afacerist în vârstă de 58 de ani.

sursa foto voceatransilvaniei.ro
sursa foto voceatransilvaniei.ro

Bărbatul respectiv este bănuit de evaziune fiscală în domeniul piscicol, dar şi de furt calificat.

În urma acestor activităţi au fost ridicate peste 2,2 tone de peşte de diferite specii, proaspăt, refrigerat, congelat, sărat, afumat şi procesat, precum şi 45 de kilograme de icre.

De asemenea, au fost ridicate de la sediile societăţilor comerciale şi depozitele de deţinere, procesare şi comercializare a peştelui şi produselor din peşte aparţind persoanei de 58 de ani şi unei alte persoane, de 26 de ani, şapte carnete de facturi aparţinând a trei societăţi comerciale.

În documentele respective sunt înscrise tranzacţii cu privire la care există suspiciuni de evaziune fiscală.

Din primele verificări au reieşit indicii că, în perioada 2014–2015, una dintre societăţi ar fi comercializat fără să înregistreze în contabilitate aproape 13 tone de peşte, în valoare de aproximativ 77.658 lei.

Totodată, o altă societate din cele trei, în perioada 2013–2014, ar fi comercializat fără să înregistreze în contabilitate peste 22,6 tone de peşte, în valoare de circa 135.000 de lei.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version