Zeci de poliţişti de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, procurori şi luptători de la Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale au participat, luni, la 30 de percheziţii efectuate la diferite locaţii de pe raza judeţului Dâmboviţa.

 

sursa foto: romaniatv.net
sursa foto: romaniatv.net

Conform oamenilor legii, “în urma celor 30 de percheziţii efectuate, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au descoperit, la domiciliile persoanelor bănuite de infracţiuni economice, 14.816 litri de alcool, 91.100 de litri de resturi provenite din distilarea materiei prime pentru producerea alcoolului, 25.400 de lei, 11 instalaţii artizanale destinate fabricării băuturilor alcoolice, precum şi documente şi înscrisuri.

De asemenea, la domiciliul unuia dintre cei bănuiţi au fost descoperite 120 de articole pirotehnice, deţinute fără drept.

Două persoane au fost sancţionate contravenţional pentru nerespectarea regimului materiilor explozive şi le-a fost anulat dreptul de deţinere, folosire şi port arme letale şi neletale supuse autorizării, după ce au fost depistate în timp ce deţineau la domiciliu arme de vânătoare pe care nu le-au asigurat corespunzător.

Totodată, poliţiştii au efectuat 19 controale la agenţi economici de pe raza judeţului Dâmboviţa, bănuiţi că ar fi comercializat băuturi alcoolice, fără drept.

Poliţiştii vor pune în executare 19 mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul Poliţiei, pentru audieri.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2015-2016, persoanele vizate ar fi fabricat băuturi alcoolice în afara antrepozitului fiscal, pe care le-ar fi comercializat către diverse persoane fizice şi juridice din judeţul Dâmboviţa, obţinând venituri ilegale.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii de infracţiuni prevăzute de Codul Fiscal”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version