În preajma sărbătorilor de iarnă, poliţiştii au decis să demareze o amplă acţiune de luptă împotriva utilizării ilegale de articole pirotehnice care ar putea pune vieţi în pericol.

petarde

Astfel că joi peste 100 de poliţişti de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova şi Direcţia Operaţiuni Speciale participă la 29 de percheziţii în Bucureşti şi alte 10 judeţe.

Sunt vizate domiciliile unor persoane şi sediile unor societăţi comerciale din Bucureşti, Constanţa, Bihor, Cluj, Harghita, Iaşi, Ilfov, Mureş, Satu Mare, Sibiu şi Vaslui.

Conform anchetatorilor, persoanele în cauză sunt bănuite de săvârşirea infracţiunilor de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept şi contrabandă calificată.

Din cercetări, a reieşit că, în perioada noiembrie – decembrie a.c., mai multe persoane ar fi importat, fără îndeplinirea obligaţiilor legale, materiale pirotehnice din categoriile F1 – F4, pe care le-ar fi comercializat în ţară, în scopul revânzării.

Vor fi puse în aplicare 5 mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi audiate la sediul poliţiei.

Activităţile sunt desfăşurate cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

La percheziţii participă şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Matei Basarab” Ploieşti.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version