Zeci de poliţişti de la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi Direcţia Operaţiuni Speciale şi procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti participă, marţi dimineaţa, la 13 percheziţii efectuate în Bucureşti şi Ilfov.

Conform anchetatorilor, activităţile vizează persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălarea banilor, în domeniul furnizării materialelor de construcţii.

Din cercetări a reieşit că persoanele în cauză ar fi înregistrat în evidenţa contabila şi ar fi declarat organelor competente achiziţii fictive de la societăţi comerciale cu comportament de tip fantomă, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 1.200.000 de lei, iar suma ce formează obiectul procesului de spălare a banilor este de aproximativ 3.600.000 de lei.

Poliţiştii vor pune în aplicare 12 mandate de aducere, persoanele vizate fiind conduse la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 1, pentru audieri.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version