Polițiști de la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București și procurori de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 participă, joi, la șapte percheziții domiciliare efectuate în municipiul București.

sursa foto: romaniatv.net

Perchezițiile sunt efectuate într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune privind asigurările, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual şi şantaj.

21 de suspecți urmează să fie duși pentru audieri la sediul Serviciului Furturi de Autovehicule.

Conform anchetatorilor, din investigaţiile efectuate a rezultat presupunerea rezonabilă că un grup infracţional nestructurat s-ar fi specializat în fraudarea societăţilor de asigurări, prin obţinerea ulterioară a primelor de asigurare, în baza înscenării unor evenimente rutiere în care erau implicate autovehicule asigurate prin efectul legii (RCA).

Din probele administrate în cauză s-a concluzionat că membrii grupului ar fi acţionat după un scenariu prestabilit şi, întrucât pentru atingerea scopului ilicit aveau nevoie de autovehicule pe care să le implice în accidente, aceştia ar fi atras persoane care, pentru o recompensă în bani, şi-ar fi pus la dispoziţie propriile maşini, cu ajutorul cărora erau regizate evenimente rutiere. Cercetările au relevat că în vederea obţinerii sumelor ilicite, bănuiţii ar fi săvârşit presiuni asupra unor persoane implicate în evenimente rutiere.

Prejudiciul cauzat societăţilor de asigurare se ridică la aproximativ 470.000 de lei.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version