Peste 10.600 de ucraineni au intrat în România, în ultimele 24 de ore, prin cele șase puncte de trecere a frontierei, însă doar 11 au cerut azil, a anunțat, vineri, ministrul de Interne, Lucian Bode.

„Din 10.624 de persoane intrate pe teritoriul României, 11 persoane au solicitat azil în România şi se află în acest moment în centrele noastre de azil. Avem aproximativ 1.100 de locuri disponibile, gradul de ocupare fiind în acest moment de 50%”, a precizat Bode, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

„Cei care dețin pașapoarte biometrice pot intra în țară pentru maxim 90 de zile”, a precizat el.

„Poliţia de Frontieră, Inspectoratul General pentru Imigrări, structurile Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Instituţia Prefectului sunt mobilizate la cote maxime pentru gestionarea situaţiei în funcţie de evoluţiile din teren. Suntem pregătiţi să gestionăm un flux mare de tranzit la frontieră. Au fost adoptate măsurile necesare pentru întărirea controlului şi supravegherea sporită a frontierei României. Punctele de trecere a frontierei sunt mobilizate la maxim şi suntem pregătiţi să suplimentăm personalul dacă este necesar”, a mai declarat Bode.

El a explicat că, în ultimele 24 de ore, un număr de 111.817 persoane au tranzitat toate punctele de trecere a frontierei (58.268 pe sensul de intrare), spre deosebire de 23 februarie, când cifra a fost de 93.060 de persoane.

„La frontiera cu Ucraina, total persoane care au tranzitat cele şase puncte de trecere a frontierei – 12.220. Dintre acestea, 10.624 pe sensul de intrare în ţară, în comparaţie cu 4.041 cât s-a înregistrat înainte de izbucnirea conflictului”, a completat ministrul de Interne.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version