Petre Tobă, fostul ministru de Interne, a ajuns, miercuri la prânz, la Curtea Militară de Apel din București.

toba mare

Tobă nu a vrut să dea detalii despre motivul pentru care a fost chemat la Curtea Militară de Apel, însă din primele informații se pare că acesta a fost chemat pentru a fi audiat ca martor.

Procurorii au în pregătiri prin care anchetează modul prin care mai mulți foști sau actuali angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au facilitat unor terțe persoane încadrarea în structurile ministerului.

Se verifică inclusiv posibilitatea ca mai multe concursuri de angajare cu contract, concursuri organizate de MAI, să fi fost fraudate.

După ce a renunțat la funcția de ministru al Internelor, Tobă a alergat, practic, de la o instituție la alta. Este urmărit penal pentru favorizarea făptuitorului, în dosarul în care este acuzat că nu a dorit să declasifice mai multe documente care i-ar fi incriminat pe cei care au fraudat fondurile DIPI. De asemenea, Tobă are pe cap și dosarul de plagiat în care o comisie de experți a CNATDCU l-a prins în offside cu lucrarea de doctorat. În acest caz, Tobă riscă să fie pus sub urmărire penală pentru plagiat, dar deocamdată el a depus plângere penală atât împotriva membrilor comisiei de experți, cât și împotriva șefilor CNATDCU.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version