Fostul ministru de Interne și șef al Poliției Române, Petre Tobă le ia apărarea șefului IGPR, Bogdan Despescu, și a celui de la Serviciul Omoruri, Radu Gavriș, în cazul pedofilului de la Rutieră.

Tobă a declarat vineri dimineață, la intrarea în sediul ÎCCJ unde are proces, întrebat de jurnaliști dacă l-a cunoscut pe Eugen Stan, că “Poliţia Română are 55 – 56.000 de angajaţi. Este aproape imposibil să poţi să-i cunoşti pe toţi”.

“Cred că nici Despescu, nici Gavriş nu au vină vis-a-vis de ceea ce s-a întâmplat. Nu cred că ei sunt vinovaţi, cred că principalul vinovat e cel care a comis fapta. Sunt verificări ale corpului de control al IGPR, ale corpului de control al Brigăzii..Cred că poliţiştii trebuie să asigure ordinea şi liniştea publică, nu să facă controale. Din asta are de suferit Poliţia Română, MAI, poliţiştii şi, printr-o timorarea a poliţiştilor, vor avea de suferit şi cetăţenii.”
“Atunci când se comit evenimente, superiorii sunt informaţi, informaţiile se transmit la Centrul Operaţional”, a precizat Tobă.
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version