Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ:  Liderii Coaliției PNL-PSD-UDMR se întâlnesc din nou, după două săptămâni de la ultima ședință / Rotativa la guvernare, remanierea unor miniștri și rectificarea bugetară / 

Breaking News:

Plagiatul lui Ciucă, mătrășit de un judecător care a cerut apoi pensionarea. Drulă cere investigarea cazului

Un judecător a anulat toate sesizările de plagiat la CNADTCU depuse în cazul premierului Nicolae Ciucă, iar după numai o zi, judecătorul a depus cerere de pensionare, potrivit G4Media. 

Nicolae Ciucă

Dosarul i-a fost alocat prin metoda „Coperta”, iar apoi urmele șau fost terse din sistem. Accesul presei la dosar a fost refuzat, deși este în mod clar de interes public. 

Liderul interimar al USR, Cătălin Drulă, cere Parchetului General „să facă lumină și să investigheze această operațiune de spălare a lui Ciucă”.

Cătălin Drulă

Iată mesajul postat pe Facebook:

„Proiectul Ciucă a eșuat. Demisia este unica variantă de curățare a României

Sunt incredibil de grave dezvăluirile G4Media despre mușamalizarea dosarului de plagiat al premierului Ciucă. Un judecător care anulează sesizările și apoi se pensionează. Dosarul i-a fost alocat prin metoda “coperta”, iar apoi urmele șterse din sistem. Accesul presei la dosar a fost refuzat, deși este în mod clar de interes public.
 
Și să nu uităm de tentativele grosolane de intimidare a ziaristei care a dezvăluit plagiatul, precum și de seria de manevre incompatibile cu principiile și regulile unui stat de drept.
Știu că sunt mulți oameni decenți în sistemul de Justiție, magistrați onești care își fac treaba zi de zi. E momentul să își găsească curajul.
 
Parchetul trebuie să facă lumină și să investigheze această operațiune de spălare a lui Ciucă.
 
Pentru acest fost militar, dacă mai are un dram de onoare, doar demisia mai poate salva ceva. Și scuzele sale că pune democrația în genunchi pentru a se ascunde de consecințele faptelor din trecut”.
Totodată, USR a transmis un mesaj similar susținătorilor săi:
 
„Astăzi, după dezvăluirile grave făcute de jurnaliștii de la G4Media, există suspiciunea unei scheme infracționale puse în mișcare pentru mușamalizarea plagiatului lui Nicolae Ciucă.

Pe scurt, un judecător a anulat toate sesizările de plagiat la CNADTCU depuse în cazul Nicolae Ciucă. La doar o zi după, judecătorul a depus cerere de pensionare. 

Dosarul i-a fost alocat prin metoda „Coperta”, iar apoi urmele șterse din sistem. Accesul presei la dosar a fost refuzat, deși este în mod clar de interes public. 

Un caz fără precedent. 

Ciucă rămâne fără acuzațiile oficiale de plagiat, magistratul promovat în trecut în mai multe funcții de PNL rămâne cu pensia specială.

„Și să nu uităm de tentativele grosolane de intimidare a Emiliei Șercan, jurnalista care a dezvăluit plagiatul, precum și de seria de manevre incompatibile cu principiile și regulile unui stat de drept”, spune Cătălin Drulă, președintele interimar al USR.

Inspecția Judiciară are obligația să se autosesizeze. Informațiile apărute în presă trebuie verificate. Parchetul trebuie să facă lumină și să investigheze această operațiune de spălare a lui Ciucă. 

Prim-plagiatorul țării – dacă mai are un dram de onoare – trebuie să își dea demisia”. 

Iată și ce scria, pe 10 aprilie, jurnalista Emilia Șercan de la PressOne, cea care l-a demascat pe Ciucă în privința plagiatului:

„Nicolae Ciucă a atins culmea supremă a ipocriziei mai repede decât orice politician versat.

Ajuns președinte al PNL fără să participe la vreo competiție politică reală, cu un post aranjat militărește și la comandă de la Cotroceni, este întrebat astăzi de jurnaliști dacă îşi va da demisia de la şefia partidului şi a Guvernului dacă parchetul va decide că a plagiat.
 
O mică observație pentru colegii ziariști: Parchetul General nu poate să stabilească dacă Ciucă sau o altă persoană a plagiat pentru că plagiatul nu există ca infracțiune în Codul Penal. Poate să decidă dacă a comis infracțiunea de încălcare a proprietății intelectuale, care în cazul bravului nostru general este prescrisă din 2008, adică de 14 ani.
 
În primul rând, „să lăsăm” cine? “Să lăsăm” Moș Crăciun, “să lăsăm” Ileana Cosânzeana, “să lăsăm” Paraipan Acuză? Cine “să lăsăm”?
 
Că toată lumea „lăsăm”, mai puțin domnia voastră.
 
Apoi, care instituții” „să lăsăm”? Parchetul General care a ras toate documentele în original și copie ca analiza științifică să nu poată fi făcută de CNATDCU? Sau CNATDCU pe care l-ați blocat chiar dumneavoastră la Curtea de Apel, domnule doctor, general (r), premier și președinte de partid, unde ați cerut suspendarea înregistrării sesizărilor de plagiat care vizau teza aia din care ați plagiat după alte două teze de doctorat?
 
Deci, „să lăsăm” cine și „să lăsăm” care instituții?”.
83 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv